Figyelem! Már lehet saját klánt alapítani, illetve belépni a már meglévő klánok egyikébe! A klánokba a jobb oldalt levő klánlistában jelentkezhetsz. A játék június 11-től kezdődik, tehát ne késlekedj!

2011. május 13., péntek

Rövid tudnivalók a Hat királyságról

Későbbiekben még több gazdasági információt kaptok a hat királyságról, hogy hol milyen természeti kincsek vannak, de addig is kaptok egy rövid tájékoztatót az összes királyságról, hogy segítsen eldönteni, hol szeretnétek élni a karaktereitekkel, elvégre már lehet klánt alapítani, és jelentkezni.


Iheon
Iheon Keltuzar északkeleti csücskében fekszik, ezáltal adott, hogy állandó a hőség, pára és hatalmas esőerdők borítják a királyságon keresztülhúzódó középhegység-vonulatot (elsősorban az északi részén). Folyói a legbővizűbbek az összes királyságban, azonban hajózhatóság szempontjából nem a legjobbak, mivel rengeteg vízesés van rajtuk, főleg a hegyvidéki szakaszokon. A királyság déli felében rengeteg tornádó és hurrikán pusztít időszakosan, de ezek jövetele kiszámítható. Trópusi gyümölcsök (banán, citrom, narancs, stb) és fűszerek (kakaó, vanília, stb) egyedül ebben a királyságban teremnek meg (kivétel Praitfulla északi partvidéke). Ezek mellett a legtöbb "szokványos" zöldséget, gyümölcsöt meg tudják termelni maguknak a déli vidéken, viszont a gabonát csak nagyon kis mennyiségben tudják termelni, emiatt többnyire rizzsel esetleg kukoricával helyettesítik. Iheon délnyugati csücskében a homokbuckákon híres szőlőültetvények vannak, melyek majdnem az egész kontinenst kiszolgálják borral, szőlővel.
Bányászipara egyáltalán nincs, viszont az esőerdőben rengeteg különleges fa van, amelyekből különböző egyedi eszközöket, bútorokat tudnak készíteni. A déli területeken akácligetek szakítják meg a pusztaságot, amely többnyire jó tüzelőanyag.
Állatvilága igen változatos az esőerdőben gorilláktól kezdve, párducok, óriáskígyók de akár több méteres krokodilok is előfordulnak. A déli területeket tipikusan szavannai állatok lakják, mint például: elefánt, oroszlán, zsiráf, gnú, sakál, zebra, stb... Értelemszerűen a bővízű folyók, tavak és maga a tengerpart miatt a halászat fontos szerepet játszik szintén, és a hajózás szempontjából sem lényegtelen.

Modura
Modura a nevét Modura hegyről kapta, ami korábban vulkán volt, de már sok ezer éve kialudt. A csúcsán van Gardosal városa, ami a Gardos vallás központja. Emiatt rengeteg zarándok jár a templomokba, ceremóniákra, ez komoly üzletet jelent a királyságnak. Gardosal azonban független a királyságtól, de a védelemért cserébe átadják a város jövedelmét a királyságnak. Időjárás szempontjából, a Modura hegytől északra és nyugatra fekvő helyek védettek a délkeletről feláramló fagyos, hideg széltől, emiatt azokon a területeken egy Magyarországra jellemző időjárás van, négy évszakkal. Azonban a hegytől délre, délnyugatra már csak két évszak van, egy nagyon fagyos, jéghideg tél, és egy kevésbé, de mégis hideg "nyár". Ilyenkor télen az itt levő folyók, tavak áttörhetetlenül befagynak és gyakran teljesen elzáródik a királyság többi részétől a terület, olyan hó és jégviharok tombolnak. A legdélebbi terület a leghidegebb is, ahol végeláthatatlan fenyőerdők vannak, amik viszont nagyon fontosak az itt élő embereknek tüzelés és kereskedelem szempontjából. A Modura hegy északi, és nyugati oldalán megélnek a tölgyesek bükkösök, azonban a hegy déli oldalát végig fenyves borítja. A királyság északi területei kis ligetek kivételével többnyire füves puszta, ahol a legtöbb "szokványos" növény megél. Iheonnal ellentétben itt már gabonát is vethetnek. Van néhány bányája, ipara építkezésben és kézművességben kimerül, viszont a mezőgazdasága nagyon fejlett, ahogy a hatalmas halállomány miatt a halászat is jelentős. Állatvilága az északi részeken sokkal gazdagabb, keveredik a szavanna állatai pl. Magyarország tipikus (egykori) állatvilágával (szarvas, őz, farkas, medve, nyúl, hiúz, stb).   Délen a hideg miatt csak extrém hidegtűrők élnek, mint például rénszarvas, farkas, medve, és például a mamut is.

Cistork
Cistork a leghidegebb, legzordabb királyság a kontinensen. Délkelet felől rendkívül fagyos szél áramlik fel minden télen, amely elől gyakran a föld alá költöznek az itt élők napokra, hetekre jelentős tartalékokkal, amiket a kevésbé hideg "nyáron" összegyűjtenek. A déli terület fő növénytakarója sűrű fenyőerdő, északabbra pedig füves puszta és fagyos sivatagi homokdűnék váltják egymást. Egyedül egy mélyebben fekvő területen lehet termelni egy különleges, csak itt honos növényt, a Cistát. Ez a növény nagyon bőségesen termel és ezzel látják el a királyság nagy részét élelemmel, mivel rendkívül tápanyag-dús, és felerősíti még a leggyengébb embert is egy-egy darab elfogyasztása. A rendkívüli hideg és a sivatag miatt az állatállomány lekorlátozódik mamutokra és néhány farkasra, rénszarvasra. Azonban rengeteg hal van a királyságban levő hatalmas tóban, amit előszeretettel halásznak is, amíg nem fagy be a tó. A királyság keleti szélén egy hosszú hegylánc nyúlik végig, ahol azonban már gazdagabb az élővilág kicsivel, és védettebb is a hidegtől a terület. Itt van a főváros is ami egy hegyoldalba van építve. A hegységben rengeteg a bánya is, nagy részük méghozzá aranybánya.

Vardaros
Vardaros a kontinens legnagyobb királysága. A teljes keleti part az övé, és még jelentősen be is nyúlik a földrész belsejébe. Azonban ennek a hatalmas területnek a nagy része hegyvidék, ahol rendkívül zord, fagyos idő van minden télen, azonban a nyarak már sokkal kellemesebbek, mint más királyságok déli területein. A hegyek között néhány védett kis terület kivételével mindenhol csak fenyvesek vannak. A déli területek elmaradottak, egyedül a halászat, favágás esetleg néhány bánya jelenti a gazdaságot itt. Az itt élők élemmel ellátása nagy probléma, mivel kevés a művelhető földterület. A partvonal az északi rész és néhány öböl kivételével rendkívül meredek hegyvidéki, emiatt kevés a jó kikötő. Ellentétben a királyság déli 3/4-ével, az északi terület egy virágzó gazdasággal rendelkezik. Az éghajlata kellemes, óceáni. Négy évszakkal rendelkezik, ami lehetővé teszi hogy a mezőgazdaságokban sokféle növényt megtermeljenek.

Praitfulla
Praitfullát gyakran hívják a paradicsomnak, tekintve, hogy az egyik legkellemesebb éghajlatú királyság. Nincs hatalmas forróság, se nagyon hideg tél (egyedül délen, a hegyekben). A királyság nyugati, északnyugati illetve északnyugati részei kifejezetten mediterrán területek. Rengeteg erdőség található itt, és csak kevés nyílt pusztaság, azok nagy részét pedig mezőgazdaságra fordítják. A sok nagy folyója van, amelyek gyorsítják az egész királyságon belül a közlekedést, és a tengerpartján is számos kikötő van. A kellemes és mindemellett változat éghajlat miatt sokféle élőlénnyel találkozhatunk itt, ahogy észak-déli irányban haladunk.

Genetri
Genetri a kontinens majdnem közepén fekszik, közrefogva a másik öt által. Éghajlata a rajta keresztülhaladó hegytől délre telente igen zord, de még nyáron is kifejezetten hideg. A hegy másik oldalán, illetve északon, északnyugaton azonban sokkal jobb a helyzet, sőt általában a hegyek között megreked a kellemes meleg levegő, ami a trópusok felől érkezik. A gazdaság szintén délre és északra oszlik, hiszen míg délen némi fenyvesen kívül sziklás, sivatagos a terep, addig északon pedig buja erdőségek és mezőgazdaságra alkalmas területek vannak. Délen sem kell azonban keseregni, mert rengeteg ásványkinccsel és értékes kőzettel rendelkezik a királyság, amiből itt a sok-sok bányászfalu és város jócskán megélhet. Állatvilága szintén csak a hegyekben és északon van. A hagyományos állatokon kívül olyan egzotikumok is megtalálhatóak itt, mint a sárkány, kardfogú tigris és gyapjas orrszarvú. Utóbbit sok helyen háziasították, mivel a bányászoknak sok segítséget jelent.

Ha sikerült eldöntenetek ezek alapján, hogy hol szeretnétek első karaktereitekkel élni, akkor alapítsatok saját klánt, vagy lépjetek be egy már létezőbe.
Ha bármelyik királyságról további kérdéseitek lennének, akkor a hozzászólások között várom azokat, és válaszolok rájuk ahogy tudok.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése