Figyelem! Már lehet saját klánt alapítani, illetve belépni a már meglévő klánok egyikébe! A klánokba a jobb oldalt levő klánlistában jelentkezhetsz. A játék június 11-től kezdődik, tehát ne késlekedj!

2011. április 27., szerda

Egy királyság ügyei III.

Gazdaság, kereskedés

Egy királyság bevétele két forrásból származhat: belföldről és külföldről.
Belföldről többnyire a különböző adók, nemesek ajándékai hozhatnak bevételt, külföldről pedig a hagyományos kereskedés mellett a háborúk, szövetségek illetve házasságok során jöhet be pénz. A női fél családjának hozományt kell fizetnie, ennél fogva ha két királyság nemesi klánjának két tagja összeházasodik, akkor szintén pénzt hoz a királyságba.

Persze bevétel nem csak pénz lehet, hanem a királyságok különböző és változatos természeti kincsei is: élelmiszerek, ásványok, kőzetek, de akár a fa is.
Minden királyságnak merőben más kincsei vannak, ezért szinte kötelező kereskedni a többivel a különböző kereskedelmi útvonalakon keresztül.
Minden királyságnak és azok minden megyéjének lesz egy-egy táblázata, amin 10-es skálán lesznek osztályozva, hogy miből mennyi van a királyságban. A királyságok táblázata a következő napokban, hetekben lesz közzétéve, hogy majd azalapján próbáljátok eldönteni, melyik királyságban kívántok indulni. A megyék táblázata pedig a királynak, a királyi tanácsnak, illetve azoknak a nemeseknek lesz odaadva, akiket a király az aktuális megyének irányítójává nevezett ki, a játék kezdetétől.
Idővel a saját természeti kincsek elfogynak, vagy már alapból nélkülözni kellett őket, ezért a kereskedelem létfontosságú. Ezeknek az aktuális állapotáról mindig kapnak majd a fentebb említettek jelentést.
A következő kategóriákba lesznek sorolva a természeti kincsek:
  • Ásványok
  • Kőzetek
  • Fémek
  • Növényzet
  • Állatvilág
  • Édesvíz
  • Termőterület
  • Egyéb
Ha valamelyik természeti erőforrásból más "késztermék" is készül, akkor ugyanabba a kategóriába soroljuk mint azt amiből készült. Pl.: hernyó -> selyem , tehén -> sajt, fa -> papír, len (növény) -> vászon;

3 megjegyzés:

  1. és a növényzettel,állatvilággal meg termelőterülettel mi van? mert növényzetet,állatokat be lehet telepíteni az országokba meg termelőterületet is lehet csinálni pl erdők kivágásával akkor azok meg gondolom nőnek majd a 10-es skálán?

    VálaszTörlés
  2. Ryan...ha jól gondolom a lista a teljesség igénye nélkül készült egyenlőre...Később még részletezettek lesznek a természeti kincsek.

    Így van, vagy nem így van Cevys ? :D

    VálaszTörlés
  3. Így van.
    ÉS mint mondtam a játékban szinte mindent meglehet tenni, ennél fogva be is telepíthetsz állatokat, illetve növelheted ezeket az értékeket, nem csak csökkentheted.

    VálaszTörlés