Figyelem! Már lehet saját klánt alapítani, illetve belépni a már meglévő klánok egyikébe! A klánokba a jobb oldalt levő klánlistában jelentkezhetsz. A játék június 11-től kezdődik, tehát ne késlekedj!

2011. április 20., szerda

Klánok és Nemesek

Keltuzar hat királyságában számos klán van, egy-egy királyságban is több, és ezek nagy része a különböző királyságok Királyi tanácsainak is tagja. Ezeknek az uralkodói házaknak a tagjai már alapvetően mind nemesek, máskülönben nem is lehetnének a Tanács tagjai sem.

Néhány tudnivaló a klánokról és nemesekről:
  • Klánokat alapítani többnyire csak a játék kezdetén lehet, minimum 2 fővel, akik karaktereinek rokoni kapcsolatban kell állniuk, továbbá legalább egyiküknek férfinak kell lennie.
  • A klánok neve megegyezik a klánokban levők családnevével.
  • Egy-egy családba más klánok női tagjai beházasodhatnak természetesen, de a beházasodó nő ilyenkor nem kerül be a férje klánjába, csupán a kettőjük gyermekei.
  • Ha a házasságot meg akarják szakítani, akkor a válásnak közös megegyezésen kell alapulnia.
  • A nemeseknek a király adományozhat egy-egy megyét, melynek irányításáért ők felelnek onnantól. Ilyenkor a beszedett adók egy részét megtarthatják a nemesek fizetésükként is, a többi pedig megy a királyhoz, ahogy kell.
  • Nemesi kiváltság, hogy nekik nem kell adót fizetni a királynak (Gardos vallás esetén viszont a Gardos Tanácsnak kell fizetni nekik is, ahogy a királynak is)
Ha van kérdés a cikkel,  a klánokkal vagy nemesekkel kapcsolatban akkor tegyétek fel bátran a hozzászólások között, ahogy természetesen várunk véleményeket is.

1 megjegyzés:

  1. A nemeseknek ha van egy kis sütnivalójuk, a kapott területet felhasználják a trónszerzéshez :D

    VálaszTörlés