Figyelem! Már lehet saját klánt alapítani, illetve belépni a már meglévő klánok egyikébe! A klánokba a jobb oldalt levő klánlistában jelentkezhetsz. A játék június 11-től kezdődik, tehát ne késlekedj!

2011. április 10., vasárnap

Trónszerzés

Az előző cikkben már rövid ízelítőt kaptatok, hogy miképpen is lehet majd megszerezni a trónt valakitől, most azonban részletekbe menően sorolom el a "leghétköznapibb" módszereket erre a galád cselekedetre.

Tartalom:
  • Trónöröklés (+öröklési sorrend)
  • Puccs
  • Háború
Kattints az "Olvasd tovább" feliratra a cikk eléréséhez!


Trónöröklés
Szögezzük le először is, hogy a játék legelején mind a 4 játékos irányította királyságnak már lesz egy-egy uralkodója (király vagy királynő), és mellettük lesz a királyi család is, a klán. Az uralkodó halála után azonban a trónt a legközelebbi vérrokonnak kell betöltenie, ami alapján ez az öröklési sorrend:
  1. Legidősebb fiúgyermek
  2. Fiatalabb fiúgyermekek (kor szerinti sorrendben)
  3. Legidősebb lánygyermek
  4. Fiatalabb lánygyermekek (kor szerinti sorrendben)
  5. Az uralkodó legidősebb fiútestvére
  6. Az uralkodó fiatalabb fiútestvérei (kor szerinti sorrendben)
  7. Az uralkodó legidősebb lánytestvére
  8. Az uralkodó fiatalabb lánytestvérei (kor szerinti sorrendben)
Ezek után még jöhetnek az unokatestvérek, nagybácsik, nagynénik, ha éppen úgy alakul, hogy ők a legközelebbi rokonai az uralkodónak.
Fontos tudni, mint ahogy már egy korábbi cikkben írtam, az apák a saját fiúgyermekük karakterét öröklik haláluk után, az anyák pedig a saját lánygyermekük karakterét öröklik haláluk után, ezért létfontosságú mind a felhasználó játékosoknak, mind a karaktereknek, hogy legyen gyermekük.
Érdekesség pedig, hogy mivel a királyi családok általában más klánok illetve más királyságok klánjaihoz házasodnak (mivel nem fognak a pórnéphez ereszkedni), ezért gyakran előfordul, hogy beházasodnak "külföldi" klántagok a családba, és így akár nagy szerencsével, vagy ügyeskedéssel egy másik klán, másik királyság tagja kerülhet a trónra.
A játék során folyamatosan fog készülni egyébként a királyi családokról családfa, hogy mindez könnyen nyomon követhető legyen.

Puccs
Először is tisztázzuk, mi az a puccs:
"A puccs a szélesebb néptömegek által nem támogatott, a hatalom megragadására irányuló tevékenység , többnyire fizikai erőszak alkalmazásával, katonai erőt is alkalmazva. Az irányító hatalmat egy szűk csoport ragadja magához a törvényes formák és a többség akaratának mellőzésével." Forrás: Wikipédia

Szóval, ha valaki éppen képtelen kivárni, hogy pl. az öröklési sorrendben sorra kerüljön, vagy egyszerűen nincs is rajta az öröklési sorrenden, mert olyan távoli rokon, vagy egyáltalán nem rokon, hanem egy másik klán tagja, akkor ő megpróbálhat puccsot végrehajtani, vagyis erőszakos eszközökkel átvenni a hatalmat, pl. lemészárolni az összes lehetséges trónörököst, és magát a királyt is. Ehhez persze nem árt katonákat gyűjteni, de még így is nagyon kockázatos, hogy a király, a hadsereg irányítója könnyedén megvédi a trónját.

Háború
A háború a puccs egy grandiózusabb formája, és ilyenkor egy másik királyság indít támadást, és ha győznek, akkor a másik királyság uralkodójáé lesz a trón, vagyis már két királyságot irányít.
Háborúzni nem könnyű, mivel rengeteg pénzt, embert és energiát igényel, ráadásul el is húzódhat, és sokszor nem úgy alakul, ahogy vártuk volna. Azonban győzelem esetén többszörösen visszatér minden belefektetett energia, ember és pénz.
A háborúkról a későbbiekben még lesz részletesebb írás is.

Ez a 3 fő lehetőség, amikkel megszerezheted a trónt, azonban ezeken kívül is lehet nyugodtan próbálkozni a szerepjáték szabályainak keretein belül a trónszerzéssel, csak a fantáziád szabhat határt.

2 megjegyzés:

  1. Azt szeretném kérdezni, hogy a játék elején lévő királyok/királynők NPC-k lesznek, vagy a leendő játékosok közül lesznek kiválasztva

    VálaszTörlés
  2. A játék elején lévő uralkodók is játékosok lesznek, és ez úgy lesz eldöntve, hogy a későbbi cikkek során a játékosoknak klánokba kell tömörülniük és a klánok legidősebb férfi tagja lesz az uralkodó az adott királyságban. Persze reményeim szerint egy-egy királyságban több klán is lesz, itt a klán többi tagját figyelembe véve fogok dönteni, hogy melyik klán kezdheti az uralkodást.

    VálaszTörlés